CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

DÜNYA KUPASI ve TÜRKİYE ELEMELERİ HAKKINDA

Dünya Kupası hakkında bilgilendirme.

Haber tarihi: 06 April 2024 Saturday
Bu Haberi Paylaşın

DÜNYA KUPASI ve TÜRKİYE ELEMELERİ HAKKINDA;
 

2024 yılı UMB 3 Bant Dünya Kupası Türkiye Etabı 09-15 Haziran 2024 tarihleri arasında Ankara Gölbaşı Türkiye Bilardo Federasyonu Spor Tesisinde yapılacaktır.


Geçerli UMB klasmanında (UMB Events Ranking Edition: 02/2024) doğrudan katılma hakkı olan, ilk 14’de yer alan sporcumuz Tayfun TAŞDEMİR seeded olarak katılacaktır.


UMB tarafından ülkemize verilen 2 Wild-Card kullanılan sporcumuz UMB kontenjanı çerçevesinde ilk 32’den turnuvaya direkt katılabileceklerdir.

Wild Card Kullanma Kriterleri 29 Kasım 2016 tarihinde web sitemizde yayınlanmış olup (https://www.bilardo.org.tr/haberler/milli-takimlar-ve-uluslararasi-turnuvalara-katilim-talimati-421) aşağıdaki gibidir. 

‘’Türkiye Dünya Kupası “Organizasyon Wildcard’ları” hakkında: Dünya Kupası Müsabakaları'nda 2 sporcumuza kullanabileceğimiz ulusal “Wild Card” ların biri Türkiye Şampiyonu'na, eğer ülke şampiyonu ya da klasmanda bu sırayı takip eden sporcu ya da sporcularımız UMB Klasmanı'nda “Seeded Sporcu” pozisyonunda ise gene aynı şekilde Türkiye Klasmanı dikkate alınmak suretiyle bu hakkımız kullanılacaktır. İkinci “Wild Card” hakkımız ise TBF Yönetim Kurulu kararıyla belirlenecektir.’’


İlgili açıklama gereği Wild Card’lar aşağıdaki gibi uygulanacaktır:


Wild Card 1: Tolgahan KİRAZ, 2023 yılı Türkiye 2.si (Türkiye 1. si Tayfun TAŞDEMİR Seeded)

Wild Card 2: Berkay KARAKURT, UMB Events Ranking Edition: 02/2024 23’üncüsü, ilgili sıralamada Tayfun TAŞDEMİR ve Tolgahan KİRAZ sonrasında gelen ilk sporcu)

 
Geçerli UMB klasmanında (UMB Events Ranking Edition: 02/2024) doğrudan katılma hakkı olan ve Wild Card kullanılmayan ilk 96’da yer alan 8 sporcumuz UMB kontenjanı çerçevesinde turnuvaya direkt katılabileceklerdir.

1. Burak HAŞHAŞ 
2. Gökhan SALMAN
3. Ömer KARAKURT
4. Mehmet GÖREN
5. Turgay ORAK
6. Muammer RAHMET
7. Ali GÜLBAY
8. Ahmet ALP 

UMB talimatları gereği son yapılan 3 Bant U22 Dünya Şampiyonasında madalya kazanan sporcuların direk katılma hakkı vardır. Bu durumda olan sporcumuz Burak HAŞHAŞ ’dır ve aynı zamanda UMB ilk 96 kontenjanından faydalanmaktadır.

Bu sporcularımızın dışında söz konusu faaliyet için UMB tarafından Türkiye Bilardo Federasyonuna 20 kişilik kontenjan verilmiştir.

20 kişilik kontenjan kullanımı her yıl yaptığımız uygulamalarda olduğu üzere aşağıdaki gibidir.

Geçerli UMB klasmanında (Edition 38/2022) ilk 96 sporcu arasında yer almayan sporculardan ilgili sıralamaya göre yapılan simülasyonda 15 ve üzerinde puanı olup PPQ ve daha sonrasında turnuvaya başlama hakkı olan Türk sporcular bu turnuvaya direkt katılabileceklerdir. Bu durum için yeterli puana sahip 6 sporcumuz bulunmaktadır.

1. Fatih KORKMAZ
2. Gülşen DEGENER 
3. Manolis MİNAOĞLU
4. Serdal BAŞ
5. İsmet ESEN
6. Emrullah BAŞEĞMEZ 

Yine her yıl yaptığımız gibi,

2023 Yılı sonu Dinamik Genel Klasman ve Türkiye Klasmanı sıralamasında ilk 16 sırada bulunup yukarıdaki kriterleri karşılamayan sporcularımız da Türkiye yapılacak olan Dünya kupasına direkt katılım hakkı elde edeceklerdir. Bu durumda bulunan 11 sporcumuz bulunmaktadır. 

1. ERKAN AKTI
2. FURKAN ŞENEL
3. İBRAHİM HAYRİ ALTUNTAŞLAR
4. TARIK YAVUZ
5. YAVUZ GÜNGÖRDÜ
6. BURHAN GENÇ
7. MÜLAZİM GÜNER (Katılmıyor)
8. SABIR ÇELİK
9. ECEVİT ERAY ERDOĞAN
10. TEMEL KAPTAN BAYRAMOĞLU
11. UFUK KAPUSIZ
12. VOLKAN ÇİMENTEPE 

Bu bilgiler dahilinde bu sene için 20 kontenjandan geriye 3 kontenjan kalmaktadır.

Yönetim Kurulumuzca bu konu hakkında aldığımız karar doğrultusunda;

Sadece 3 sporcu belirlemek için yapılacak Dünya Kupası Ön Eleme Turnuvası yerine, kalan 2 kontenjanın gelecek vaadeden başarılı genç sporcularımıza, 1 kontenjanın da UMB kararıyla yasağı kaldırılan PBA Etap Şampiyonu Birol UYMAZ'a verilmesi uygun görülmüştür. 


1. Seymen ÖZBAŞ (2024 U-21 Avrupa Şampiyonu, 2023 yılı Küçük Masa Takımlar Avrupa Şampiyonu, 2024 yılı U21 ve U25 1. Etap Türkiye Şampiyonu)
2. Denizcan AKKOCA (Gençler Avrupa Şampiyonu, "World Players Ranking Juniors Edition: 02/2024" 5.si ve en üst sıradaki genç Türk sporcu) 
3- Birol UYMAZ (PBA Etap Şampiyonu)

Bunun yanında;

Geçmiş yıllarda olduğu gibi, Dünya Kupasına katılamayacağını belirten Türkiye’den ya da dünyadan sporcu(lar) olur ise, yerine önce 2023 yılı sonu TK’dan, sonra 2023 yılı sonu DGK’dan olmak kaydıyla 17. sıradan başlamak üzere sıradaki sporcular (sırasıyla) turnuvaya davet edilecektir.


Dünya Kupasına katılacak olan Milli Takım haricindeki tüm sporcular katılım ücreti olarak Turnuva başlangıcında 100 Euro ödeyeceklerdir.


​Yukarıda belirtilen bilgiler ışığında Dünya Kupası Türkiye Elemeleri Turnuvası iptal edilmiştir. 


Dünya Kupası müsabakalarına katılacak tüm sporcularımıza başarılar dileriz.