CANLI YAYINVİDEOLARFOTOĞRAFLAR

2024 POOL BİLARDO FAALİYETLERİ VE MİLLİ TAKIMIN BELİRLENMESİ HAKKINDA

2024 Yılı Faaliyet Programı ve Milli Takım belirleme kriterleri yayınlanmıştır.

Haber tarihi: 29 January 2024 Monday
Bu Haberi Paylaşın

1- POOL (CEPLİ) BİLARDO İL BİRİNCİLİKLERİ                                          
2024 yılı içerisinde hedefimiz, tüm temsilciliğimiz bulunan illerde sporumuzu tanıtmak, yaygınlaştırmak ve sporcularımızı daha aktif hale getirerek müsabaka tecrübelerinin arttırılmasına katkı sağlamaktır. Her İl en az iki disiplinin (8 Top, 9 Top, 10 Top, 14.1’den 1- herhangi ikisi veya tümü) oynanacağı il şampiyonaları veya il kupası düzenleyecektir. İl şampiyonaları ekim ayının sonuna kadar tamamlanacaktır.    

2- ETAPLAR, KATILIM SAYISI, DİSİPLİNLER          
Türkiye Şampiyonaları 2024 yılı içerisinde tarihleri, disiplinleri ve kategorileri federasyon tarafından belirlenerek tüm kategorilerde üç etap ( 10 Top, 8 Top, 9 Top ) ek olarak sadece erkekler kategorisinde final etabı (14.1 Straight Pool  ve 9 Top) şeklinde oynanacaktır.            

ETAPLAR
1.ETAP: 10 Top disiplininde ve açık katılımlıdır. 192 – 256  Çift Eleme / 16 Tek Eleme sistemi ile oynanacaktır. 2023 Genel Klasman sıralamasında yer alan ilk 16 sporcu turnuvaya seri başı olarak başlar.         

2. ETAP: 8 Top disiplininde ve 1. Etap sıralamasında yer alan ilk 128 sporcunun katılımı ile oynanır. Turnuva 128 Çift eleme / 16 tek eleme sistemiyle oynanacaktır. 2024 Genel Klasman sıralamasında yer alan İlk 16 sporcu turnuvaya seri başı olarak başlar. Temmuz - Ağustosl ayında planlanmaktadır.      

3. ETAP: 9 Top disiplininde ve 2024 Genel Klasman sıralamasında yer alan ilk 64 sporcunun katılımı ile oynanır. Turnuva 64 Çift Eleme / 16 Tek Eleme sistemiyle oynanacaktır. Kasım ayında planlanmaktadır.   

FİNAL ETABI: 2023 Genel Klasman sıralamasında yer alan ilk 16 sporcunun katılımı ile oynanır. 14.1 ve 9 Top disiplinlerinde 2 turnuva olarak oynanacaktır. Turnuva Çift eleme olarak başlayıp, 8 kişide tek elemeye geçilecektir. Kasım ayında planlanmaktadır.         

- Diğer kategoriler ( U17-U19-U23 Genç, Kadınlar ve Senyörler ) Açık katılımlı ve final etabı olmadan aynı tarihler ve disiplinlerde planlanmıştır. Katılım sayılarına bağlı olarak Teknik kurul değişiklik yapma hakkına sahiptir. 

ÖNEMLİ NOT: ERKEKLER KATEGORİSİNDE İLK ETABA KATILMAYAN SPORCULAR DİĞER ETAPLARA KATILAMAYACAKTIR.     

3-  MİLLİ TAKIMIN BELİRLENMESİ


Türkiye Pool Bilardo Milli Takım sporcuları 2024 yılı içerisinde oynanacak olan etaplar sonunda oluşan sıralamaya göre belirlenecektir.

Puan eşitliği olması halinde sporcunun en iyi derecesi, en iyi ikinci derecesi, eşitlik halinde set averajı dikkate alınarak sporcular sıralanacaktır. Türkiye Şampiyonaları sonunda Genel Klasman sıralamasında başarılı olmuş sporcular, federasyonumuz yönetim kurulunca belirlenen sayıda 2025 yılı Türkiye Cepli Bilardo Milli Takımı’nı oluşturarak bireysel yarışmalarda ve milli takımlar yarışmalarında federasyonumuz bütçe imkanları dahilinde ülkemizi temsil etme hakkı kazanacaklardır.     

AYRICA ; 
Federasyonumuzun gözlemleri sonucu belirlemiş olduğu sporcularda Milli Takımda yer alabilecektir ve bu uygulama tüm kategoriler için geçerlidir.

2024 yılında faaliyetlere katılacak olan tüm sporculara başarılar dileriz.                  

Türkiye Bilardo Federasyonu